Sivut

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Mulla ois virtaa!!

Aamulla olin virkee kun peipponen kun heräsin ja kelloa katsahdin, joka olikin vasta kaheksan ja mulla vapaapäivä! Mies vielä kuorsas vieressä kun mää pomppasin ylös ja sain idean alkaa leipomaan sämpylöitä. Ohje on Myllärin sämpyläjauhoseoksen kyljestä:

Myllärin sämpylät (n. 24 kpl)
5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria tai siirappia
½ rkl suolaa
50 g voita tai margariinia, tai ½ dl öljyä
12 dl (800g) Myllärin sämpyläjauhoseosta

Itse liuotin hiivan lämpimään veteen ja sen jälkeen joukkoon alle ½ rkl suolaa, tummaa siirappia, kylmäpuristettua rypsiöljyä. Alustuksen loppupuolella vasta öljy ja sit loput jauhot. :) Toisiin sämpylöihin pistin kohoomisvaiheessa pellille vähän vettä päälle ja auringonkukansiemeniä päälle :) Hyviä oli pitkästä aikaa omatekoiset sämpylät ja sainpas yllätettyä miehenkin ;)


 

Aamupäivän kuluessa sitten aloin sulattelemaan ideaa, josko sinne lenkille uskaltautuisin? Sen verran nätisti aurinko paistoi takapihalla. Ensimmäinen idea ois kevyt hölkkä, jonka sitten skippasin ja myös samalla kunnon lenkki-idean, sen sijaan laitoin kuitenkin lenkkivaatteet päälle ja lähdin kävelemään keskustaan päin. Ensin Lidliin palauttamaan se sienipaketti, nyt odottelen sitten postia sieltä, toivottavasti tulee lahjakorttia. Sen verran tuli pahoinvointia niistä sienistä, että toiste en sorru, enkä varsinkaan ulkomaalaisiin. 





Sen jälkeen eksyin Ginaan... (josta ostetut oli 50% alessa, joten mua kerranki onnisti :) Yleensä noi koot menee alen alkaessa heti, mutta luulen, että se ale oli juurikin alkanut tänään).







Kävin tosiaan Tampereen Ruohojuuri -putiikis ja ihastuin kaikkeen, hitsi siellä ois ollu niin paljon kaikkee kivaa, jota ois tehny mieli ostaa. En oo juurikaan tutustunut esim noihin superfoodeihin, mutta kiinnostais kyllä kovasti kokeilla, nehän on yleistymässä hurjaa tahtia. :) Ois ihanaa kun ois varaa ostaa vaan luomua ja kaikkee luonnonmukaista. Haaveena ois joskus asua niin, että ois oma kasvihuone ja pieni kasvimaa, että pystyis kasvattaan mahdollisimman paljon kaikkea itse :) Ostin raakasuklaapatukan ekaa kertaa elämässäni ja hyvää oli. Ihanaa, että se on niin paksua ja kaakaomaista, ettei sitä millään pystyiskään syömään kerralla, kun vertaa johonkin Fazerin normipatukkaan, jonka syöminen ei tuota ongelmia pienessä ajassa. Mutta joo, aion paneutua Gogovi-tuotteisiin ja muihinkin ja lisäksi myös jatkossa satsata niihin :) Hih toivotaan, että illan kenoarvonnassa tärppää, niin voisin ostaa jotain kivaa jo ennen ens palkkaa :)

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA <3 !! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti